20 jaar
20 jaar

Overzicht 20 jaar Het Nederlands Tekstbureau

 • Onze collega Noël Ummels

  Onze collega Noël Ummels

  Verhalen vertellen, is wat onze breed geïnteresseerde collega Noël Ummels het liefste doet. Volgens hem - en dat beamen we - heeft iedereen een interessant verhaal. Geen wonder dus dat hij zo op zijn plek zit bij Het Nederlands Tekstbureau. Hier mag hij de hele dag interviewen, teksten schrijven en scherpe columns bedenken. Ook onze rubriek 'Taaltic' op social media is van zijn hand.

 • Onze collega Renske Kaldewaij

  Onze collega Renske Kaldewaij

  De ene dag staat onze tekstschrijver Renske Kaldewaij met haar laarzen in de modder een geoloog te interviewen, de volgende dag geeft ze schrijftraining aan een groep juristen. Altijd met een grote lach op haar gezicht! Want Renske houdt van haar werk en wij van haar aanstekelijke enthousiasme. Een werkdrive waar we 'u' tegen zeggen.

 • Onze collega Hanneke van Vliet

  Onze collega Hanneke van Vliet

  Als ‘jonkie’ mocht onze tekstschrijver Hanneke van Vliet ooit een speech schrijven voor oud-politicus Elco Brinkman. Spannend, maar het gaf haar alle vertrouwen voor de toekomst. Want schrijven is wat ze wil blijven doen. Het liefst over zo veel mogelijk verschillende onderwerpen. Uitgeleerd is ze nooit, zo zegt ze zelf.

 • Onze collega Susan de Louw

  Onze collega Susan de Louw

  Ze vond het heerlijk toen ze voor TUI op persreis mocht, maar het hart van onze tekstschrijver Susan de Louw gaat ook sneller kloppen als ze over maatschappelijke onderwerpen mag schrijven. "Bij al deze verhalen hoop ik dat er meer aandacht komt voor het desbetreffende onderwerp of dat ik de lezer aan het denken zet." 

 • Onze collega Paul Kattestaart

  Onze collega Paul Kattestaart

  Achteraf gezien was hij graag eerder ontslagen bij zijn vorige werkgever. Des te eerder had hij bij Het Nederlands Tekstbureau kunnen beginnen. Een uitspraak die onze accurate en gedreven tekstschrijver Paul Kattestaart prachtig karakteriseert.

 • Onze collega Martine de Wit

  Onze collega Martine de Wit

  'Schoonheid is er altijd. Doe je best het overal te ontdekken en aan anderen te laten zien. Dat is leven!' We geven gelijk de boodschap weg waarmee onze tekstschrijver Martine de Wit haar interview afsluit, maar dit is ook onze Rotterdamse ten voeten uit! Martine ziet overal een mooi verhaal in en doet al ruim tien jaar niets liever dan dat opschrijven. "Ik vind dat ik echt een droombaan heb!"